Central European Center
Home page
Descrierea proiectului Parteneri Egalitatea de sanse Tinerii si stiinta Proiecte conexe Contact


  Egalitatea de sanse

Cadrul legislativ| Cadrul institutional| Egalitatea de gen| Organizatii de femei

ORGANIZATII DE FEMEI DIN ROMANIA

Asociatia Femeilor din Romania
Confederatia Nationala a Femeilor din Romania
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin
Centrul pentru Parteneriat in Egalitate
Asociatia pentru promovorarea femeii din Romania
Fundatia Sanse Egale pentru Femei

Asociatia Femeilor din Romania (AFR)

Infiintata in 1990, AFR promoveaza un statut corespunzator al femeilor in Romania. AFR are peste 9550 membre in Bucuresti si in alte 20 centre din intreaga tara. Abordarea pragmatica a diferitelor provocari pentru femeile din Romania asigura asociatiei o larga audienta intre femei. A.F.R. este prima organizatie democrata de femei infiintata dupa Revolutia din Decembrie 1989 ca rezultat al necesitatii de unificare, organizare, reprezentare si protectie a drepturilor femeilor din Romania.

Confederatia Nationala a Femeilor din Romania (CNFR)

Infiintata in 1990, confederatia are ca scop promovarea femeilor in activitati care sa le asigure sanse egale in obtinerea drepturilor lor si mobilizarea energiei si experientei femeilor in afirmarea lor cu sanse egale in toate domeniile

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF)

ADAF fost infiintata in anul 2001 la initiativa unui grup de femei manager din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIRB), Romexpo si Centrul Roman de Afaceri "Marea Neagra", societati subordonate CCIRB.

    Obiectivele ADAF sunt:
  • Sprijinirea activitatii antreprenoriale feminine
  • Sprijinirea antreprenoriatului feminin in ramurile traditionale si pentru utilizarea muncii la domiciliu
  • Participarea la proiecte nationale si internationale de dezvoltare
  • Participarea la politici de dezvoltare a antreprenoriatului feminin si a egalitatii de sanse la nivel national si international sub egida Uniunii Europene si a Organizatiei Natiunilor Unite
  • Implementarea in randul membrelor a unui sistem de piata electronica ce va sprijini promovarea pe plan national si international a produselor si serviciilor si a crearii unor noi parteneriate folosind tehnologiile de varf din sfera IT.
  • Sprijinirea participarii femeilor la politicile vizand dezvoltarea societatii informationale si a comertului electronic
  • Gazduirea WINNER Help Desk Romania (program ONU pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin).
  • Organizarea de evenimente (mese rotunde, seminarii, conferinte, manifestari expozitionale, etc.) pe probleme specifice si atragerea femeilor catre programe de formare profesionala.
  • Initierea si participarea la diverse proiecte si programe referitoare la dezvoltarea femeii si grija pentru copil si familie.
  • Integrarea femeilor din randul minoritatilor si al categoriilor defavorizate in activitati antreprenoriale.
  • Atragerea de parteneriate cu organizatii similare din tara si strainatate, precum si cu institutii publice, in vederea dezvoltarii antreprenoriatului feminin
Centrul pentru Parteneriat in Egalitate (CPE)


CPE este angajat principiului sanselor egale pentru femei si barbati in politicile publice si practicile asociate, ca o parte integrala a democratiei si a crearii unei societati deschise, in scopul redefinirii statutului si a imbunatatirii conditiei femeilor in Romania.

CPE sprijina initiative si desfasoara programe care au ca scop cunoasterea in societatea romana a conditiei femeii si a rolului pe care femeile il pot si trebuie sa-l aiba in dezvoltarea sociala a tarii.

CPE militeaza pentru urmatoarele drepturi: ne-discriminarea femeilor, dreptul la educatie, dreptul la non-violenta, sanse egale pentru barbati si femei, drepturile sexuale, o dezvoltare sociala care ia in considerare problema genului, drepturi economice pentru femei, implicarea activa a femeilor in viata publica.

Asociatia pentru promovorarea femeii din Romania (APFR)


Misiunea APFR este educarea intregii societati prin promovarea unor politici afirmative si nondiscriminatorii pentru cresterea calitatii vietii femeii din Romania. Grupurile tinta sunt:

  • Fete si femei victime ale violentei in familie, abuzului sexual si traficului.
  • Femei implicate in politica, management, mass-media, ONG-uri si administratie
  • Femei din mediul rural si din medii sociale defavorizate
  • Femei detinute.

    Obiective:
  • Constientizarea societatii asupra subiectului drepturilor omului, violentei in familie si politicilor democratice, prin programe educationale care urmaresc interesele societatii in absenta oricaror forme de discriminare.
  • Acordarea unor servicii de sprijin social care vizeaza identificarea, interventia psiho-sociala, asistarea gratuita in instanta, precum si integrarea pe piata fortei de munca a femeilor defavorizate, cu familii disfunctionale sau victime ale violentei in familie si traficului de femei
  • Campanii de lobby si advocacy pentru promovarea unei legislatii si a unor practici legislative adecvate care sa ofere protectie victimelor violentei in familie, abuzului sexual si traficului.

Fundatia Sanse Egale pentru Femei (SEF)


Infiintata in 1996, Fundatia Sanse Egale pentru Femei (SEF) este o organizatie de drepturile omului, care promoveaza egalitatea sanselor pentru femei si barbati, activand in beneficiul femeilor si desfasurand activitati necesare protectiei si apararii drepturilor lor.

Misiunea organizatiei este promovarea egalitatii de sanse pentru femei si barbati prin sprijin acordat ridicarii statutului social si cresterii vizibilitatii femeilor in profesiunile si comunitatile lor, astfel incat ele sa poata contribui in cel mai inalt grad la transformarile economice, sociale si politice din Romania.

Scopul organizatiei este cresterea si sprijinirea participarii femeilor in procesul de luare a deciziilor si in viata publica la nivel local, national, regional si international; Promovarea si sprijinirea participarii femeilor in procesul de dezvoltare comunitara, la nivel local, national, regional si international; Cultivarea solidaritatii intre femei atat in cadrul procesului de construire/consolidare a democratiei cat si in viata politica, la nivel local, regional si international; Protejarea drepturilor si intereselor femeilor prin evaluarea modului in care sunt implementate politicile si programele sociale la nivel local, national, regional si international.

 

Toate drepturile rezervate © CEC-WYS Design Ioan Munteanu